10 παιχνίδια που θα ξετρελάνουν το νεογέννητο (1-3 μηνών)

Νέοι γονείς γειά σας,

Είστε ενθουσιασμένοι για το νέο μέλος που ήρθε στο σπίτι. Σας καταλαβαίνω απόλυτα. Το έχω περάσει. Θα μοιραστώ μαζί σας κάποια παιχνίδια που θα απασχολήσουν το μωρό σας ευχάριστα, έστω για λίγα λεπτά.

Λοιπόν, σε αυτό το στάδιο το μωρό μπορεί να αναγνωρίσει τους γονείς, βλέπει περίπου μέχρι τα 30 εκατοστά, γελάει και όταν είναι μπρούμυτα κουνάει το κεφάλι δεξιά-αριστερά. Μπορεί μάλιστα να γυρίσει και μόνο του ανάσκελα. Εδώ μάζεψα 10 παιχνιδάκια που μπορείς να κάνεις με το νεογέννητο και να περάσει καλά. Θα δεις πόσο θα το διασκεδάσει. Φυσικά μπορεί να μην του αρέσουν όλα, κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό, όμως η προσπάθεια αξίζει!

1) Κάντε ποδήλατο. Πιάσε τα ποδαράκια του και κούνησέ τα όπως όταν κάνουμε ποδήλατο.

2) Παίξτε “Κούκου τσα”.

3) Μίλα του τρυφερά στη…. “γλώσσα του”. “Ακγ”, “αου” είναι οι πρώτοι ήχοι που θα ακούσεις από το στοματάκι του μωρού σου. Χρησιμοποίησέ τα κι εσύ και θα δεις θα αποκριθεί αμέσως!

4) Άγγιξε και γαργάλησε το απαλά.

5) Γύρισέ το γύρω γύρω. Τοποθέτησε το μωρό μπρούμυτα με τα χεράκια του κάτω από το στήθος του. Μετά γύρισέ το απαλά στο πλάι και πάλι μπρούμυτα. Αυτός είναι ένας ωραίος τρόπος να ξεμουδιάσει.

6) Δείξε του τον εαυτό του σε ένα καθρέφτη.

7) Κούνησε ένα παιχνιδάκι που κάνει θόρυβο.

8) Βάλε το να χορέψει στα δύο πόδια. Πιάσε το από τις μασχάλες και κάνε το πάνω κάτω απαλά. Μη το αφήσεις να νιώσει ακόμα το βάρος του. Σε αυτή τη φάση θέλουμε μόνο να ξεμουδιάσει και να διασκεδάσει. Κάνε το μόνο όταν σου πει ο γιατρός ότι είναι έτοιμο.

9) Δώσε του την ευκαιρία να ανακαλύψει καινούργιες μυρωδιές π.χ. βάλε ένα φρούτο κοντά στη μυτούλα.

10) Κάνε κόλπα με τα δάχτυλά σου και άφησέ το να χαζεύει π.χ. άνοιξε κλείσε τα δάχτυλα, κούνησέ τα, χρησιμοποίησε το δάχτυλό σου για να καθοδηγήσεις το βλέμμα του.