Δουλειές σπιτιού και μωρό – 5 τρόποι για να γίνουν εύκολα χωρίς γκρίνια

Άνοιξη και δουλειές

Ήρθε η Άνοιξη! Η εποχή αυτή είναι η αρχή μιας όμορφης περιόδου που όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία, του καλοκαιριού. Εκτός, όμως, από τα ωραία έχει και πολλές δουλειές! Χαλιά που πρέπει να μαζευτούν, χειμωνιάτικα που πρέπει να αποθηκευτούν, αγορές για καλοκαιρινά είδη που θα χρειαστούν, γενική σπιτιού και μέσα σε όλα αυτά είναι και οι καθημερινές δουλειές (μαγείρεμα-σιδέρωμα-σιγύρισμα).

Η μικρή μου όποτε κάνω μια δουλειά είναι μες τα πόδια μου. Το παθαίνετε κι εσείς;; Έχετε κι εσείς ένα μικρό μαϊμουδάκι που όταν σιδερώνετε σας τραβάει από το πόδι;;; Κλαίει ασταμάτητα όταν μαγειρεύετε ή πλένετε τα πιάτα;;;Εάν ναι δείτε 5 εύκολους τρόπους για να τελειώσουν οι δουλειές σας πιο γρήγορα χωρίς νεύρα και εντάσεις.

Τι να κάνω

Πρώτα από όλα, μείνετε ψύχραιμοι! Θέλει απλά να είναι παρέα σας. Τα παιδιά, ειδικά αυτά της προσχολικής ηλικίας, το μόνο που θέλουν είναι να είναι δίπλα μας και να αισθάνονται οτι έχουν το 100% της προσοχής μας. Με αυτόν τον τρόπο νιώθουν ασφάλεια! Το μόνο που αντιλαμβάνονται σε αυτή τη φάση είναι ο εαυτός τους και ό,τι γυρίζει γύρω από αυτόν. Εάν για κάποιο λόγο νιώσουν ότι δεν ασχολούμαστε μαζί τους ανησυχούν και γκρινιάζουν, νευριάζουν, κάποιες φορές ωρύονται μόνο και μόνο για να τραβήξουν την προσοχή.

  1. Λύση πρώτη: Μιλάτε του καθ’ όλη τη διάρκεια της δουλειά σας.

    Θα εκπλαγείτε από το πόσο προσεκτικά ακούνε και ενδιαφέρονται για αυτά που τους λέτε. Ρουφάνε τα λόγια σα σφουγγάρια. Αυτό σίγουρα θα τα ηρεμήσει και είναι ένας καλός τρόπος να εμπλουτιστεί το λεξιλόγιό τους. Επίσης, αισθάνονται ότι είστε κοντά τους, ότι δεν τα έχετε παρατήσει, πράγμα πολύ σημαντικό για να είναι ήρεμα.

  2. Απασχολήστε το με κάτι που θα του αρέσει και θα περάσει αρκετή ώρα χωρίς να σας ενοχλήσει.

    Π.χ. βάλτε σε ένα πλαστικό μπολάκι λίγο νερό, δώστε του ένα καθαρό σφουγγάρι ή/και πλαστικά κουταλάκια για να κάνει και λίγο φασαρία και αφήστε το να παίξει. Δε φαντάζεστε πόση ώρα μπορεί να κάτσει ανακαλύπτοντας το νέο του παιχνίδι. Και εσείς κάνετε τη δουλειά σας και αυτό περνάει καλά.

  3. Βάλτε το παιδί να συμμετέχει στη δουλειά που κάνετε.

    Δώστε του κάτι σχετικό με αυτή τη δουλειά που κάνετε π.χ. αν σιδερώνετε δώστε του να παίξει με τη λεκάνη που έχει μέσα τα καθαρά ρούχα ή ζητήστε του ευγενικά να σας βοηθήσει με το να σας δίνει τα ρούχα. Επιβραβεύστε το κάθε φορά που το κάνει καλά και θα δείτε αποτέλεσμα. Μπορεί να σας κουράσει λίγο αλλά τελικά και αυτό θα μάθει να ακούει, να συνεργάζεται και εσείς θα αφοσιωθείτε στη δουλειά σας.

  4. Βάλτε μουσική και τραγουδήστε του.

    Υπολογιστή και ίντερνετ έχουμε όλοι πια στο σπίτι μας. Ανοίξτε τον, λοιπόν, εκείνη την ώρα που κάνετε μια ακατάλληλη-για-μωρά δουλειά, προτιμήστε παιδικά τραγουδάκια που του αρέσουν και τραγουδήστε μαζί. Αφήστε το να χορέψει, να χτυπήσει παλαμάκια και να δει για λίγο την οθόνη. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να το κρατήσετε μακριά από την αναμμένη κουζίνα όταν μαγειρεύετε και γενικά από οτιδήποτε επικίνδυνο για το μωρό.

  5. Τοποθετήστε κοντά σας διάφορα διαδραστικά παιχνίδια που αγαπά.

    Αυτό ίσως σας εξασφαλίσει λίγο χρόνο μέχρι να τελειώσετε τη δουλειά.

Όπως προείπα, τα μικρά παιδιά το μόνο που θέλουν είναι να μας νιώθουν κοντά τους. Η μικρή μου κάθε φορά που της εξηγώ τι κάνω και της δίνω την ευκαιρία να κάνει πράγματα μαζί μου δεν γκρινιάζει, χαίρεται και πολλές φορές φεύγει και πάει να παίξει μόνη της. Όλα τα παραπάνω έχουν δουλέψει σε μένα. Ελπίζω να βοηθήσουν και εσάς!

Καλή τύχη

Η πρόκληση της εβδομάδας : κάνε μια δουλειά σήμερα μαζί με το παιδί σου. Δε φαντάζεσαι πόσο θα το διασκεδάσετε και οι δύο.

Κατηγορίες: Motherhood