Τα πιο γνήσια χαμόγελα!

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ για κάποιον εάν χαμογελάει αληθινά ή εάν προσποιείται; Τότε θα βοηθούσε πολύ να πας μια βόλτα στην κοντινή σου παιδική χαρά. Εκεί θα συναντήσεις τα πιο γνήσια χαμόγελα! Γιατί; γιατί απλούστατα αφορούν τα παιδιά. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που να δίνει τέτοια χαρά στους ανθρώπους πέρα από τα παιδιά! Όσα και να είναι τα προβλήματα και οι δυσκολίες του να τα μεγαλώσεις αυτό που παίρνεις δεν περιγράφεται, δεν εξαγοράζεται με χρήματα.

Καθώς πρόσεχα τον μικρό που κοιμόταν τις προάλλες, είχα χρόνο να παρατηρήσω τους ανθρώπους εκεί. Σχεδόν όλοι όσοι ήταν εκεί χαμογελούσαν. Και όχι ψεύτικα. Όχι καταπιεσμένα. Μα αληθινά, μέσα από την ψυχή τους. Όσο κουρασμένοι και να ήταν συνέχιζαν να παίζουν με τα παιδιά. Ήταν εκπληκτικό να το παρατηρείς.

Αναλογιζόμενη τα προβλήματα της εποχής ήταν εκπληκτικό να βλέπεις την ευτυχία στα μάτια τους. Πολλοί σήμερα σκέφτονται παιδί = προβλήματα. Δεν κάνουν το βήμα να αποκτήσουν ένα. Κι όμως αυτό είναι τόσο λάθος. Είναι το μοναδικό πράγμα που δίνει τόση ευτυχία όση δεν φαντάζεται κανείς, όση δεν περίμενε ποτέ κανείς . Δεν κρατούν κακία και δεν μπορείς να τους κρατήσεις κακία. Κάθε σκανταλιά είναι χαριτωμένη. Δεν μπορείς να τα μαλώσεις, γιατί ξέρεις δεν γίνεται επίτηδες, ούτε με σκοπό. Είναι το μόνο αληθινό πράγμα στη ζωή μας και σε αυτά πρέπει να επενδύουμε!

Η πρόκληση της εβδομάδας : Έγραψα αυτό το άρθρο για να σκεφτείς τι είναι αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο στη ζωή. Είναι το παιδί σου; Είναι η δουλειά σου; Είναι το χόμπι σου; Σε αυτό να επενδύσεις. Όχι μόνο χρήματα, αλλά και το χρόνο σου, την αφοσίωσή σου. Έτσι θα μείνεις υγιής και θα διώξεις την πίεση της καθημερινότητας μακριά.