Μία μαμά δύο παιδιά

Το καινούργιο γλωσσικό απόκτημα της κόρης μου “αγκαλιά”. Η Τζωρτζίνα μόλις που κάθεται ένα λεπτό στην αγκαλιά σου κι όμως αυτές τις μέρες αποζητάει αγκαλιά. Ιδίως τις πρώτες μέρες που ήρθε το αδερφάκι της στο σπίτι ζητούσε συχνά αγκαλιά! Ίσως επειδή έβλεπε συνεχώς τη μαμά αγκαλιά με το μωρό.. Επίσης, γενικά θέλει απεγνωσμένα τη μαμά. Στο φαγητό, στη βόλτα, το βράδυ.. Πώς να νιώθει;; σίγουρα όχι παραγκωνισμένη γιατί όση σημασία δίνω στο μωρό δίνω και σε εκείνη. Προσπαθώ να μοιράζω ισάξια το χρόνο. Εάν και αυτό δε γίνεται ακριβώς, καθώς το μωρό είναι συνέχεια πάνω στη μαμά. Είμαι μία μαμά! Δεν μπορώ να γίνω δύο κομμάτια. Κι ούτε τα παιδιά θέλω να βλέπουν ότι με μοιράζονται. Δεν πρόκειται για μοιρασιά αλλά για τη ζωή μας. Πρέπει να μάθουν ότι η μαμά είναι μία αλλά έχει δύο παιδάκια που τα αγαπά το ίδιο. Πολλές φορές νιώθω άσχημα που δεν μπορώ να ασχοληθώ με τη μεγάλη μου κόρη. Μετά σκέφτομαι “Κακώς! Κάνεις ότι μπορείς”. Και σίγουρα η μαμά δε θα μοιράζει πάντα δίκαια το χρόνο της. Ούτε θα τα κάνει πάντα όλα τέλεια και καλά. Δεν είμαι ρομπότ. Απλά είμαι μία και πρέπει να κάνω πολλά.
Οπότε γιατί τόση αγωνία και άγχος; Μήπως όλη η ζωή θα πρέπει να βασίζεται στην ενοχή; όχι βέβαια. Κάνω ότι μπορώ και συνεχίζω. Κλείνω τα αυτιά στους εξωτερικούς θορύβους και προχωρώ. Αυτή τη στιγμή μιλάω στον εαυτό μου αλλά και σε σένα. Ναι. Υποθέτω για να με διαβάζεις έχεις σκεφτεί πολλές φορές το ίδιο. Μην ανησυχείς. Ακριβώς επειδή το σκέφτεσαι είσαι μια τέλεια μαμά. Αλλά μην το αφήσεις να πάει παραπέρα. Είσαι καλή και τα πας περίφημα. Συνέχισε τον αγώνα και μην ξεχνάς… Υπάρχει και ένας άντρας.. Ο άντρας σου σε χρειάζεται επίσης.. Μία μαμά τρία παιδιά… Χαχαχαχα αστειεύομαι. Το σωστό είναι: Μία γυναίκα πολλές έγνοιες.. Όμορφες βέβαια σε αυτή τη φάση.. Ας είμαστε ευγνώμονες και ας απολαμβάνουμε τις στιγμές. Δε θα ξανάρθουν.

Καλή εβδομάδα με χαμόγελο.

Η πρόκληση της εβδομάδας: Κάνε κάτι όμορφο για τον άντρα σου. Άσε για λίγο τα παιδιά και τις έγνοιες τους και φτιάξε κάτι για το σύντροφό σου. Πες του ότι τον σκέφτεσαι συνέχεια παρότι είσαι απασχολημένη 24/7 με τα παιδιά σας.

Κατηγορίες: Motherhood