Καλοκαίρι – Δραστηριότητες για το σπίτι

Ξεκίνησε επίσημα το καλοκαίρι, η ζέστη βαράει κόκκινο και το να πας κάθε μέρα για μπάνιο στη θάλασσα φαντάζει κάπως ουτοπικό. Αναρωτιέσαι καθημερινά πώς να απασχολήσεις το παιδί στο σπίτι, τι να βρεις για να παίξει και να διασκεδάσει. Το μόνο που χρειάζεσαι σε αυτή την περίπτωση είναι διάθεση και φαντασία! Αυτά τα δύο πράγματα θα σου δώσουν την έμπνευση που χρειάζεσαι για να βρεις δραστηριότητες για το σπίτι. Ο καθένας γνωρίζει τι έχει στο σπίτι του και τι από αυτά είναι ασφαλές να δώσει στο παιδί να ασχοληθεί. Από το λάστιχο του μπαλκονιού μέχρι εργαλεία ακίνδυνα ή μαγειρικά σκεύη ή δεν έχω ιδέα τι θα σκεφτείς. Δεν υπάρχει όριο σε αυτό. Είναι στο χέρι σου.

Σε αυτό το άρθρο συγκέντρωσα δραστηριότητες που κάνουμε εμείς εναλλάξ μέσα στην εβδομάδα ή και στη μέρα καθώς η μικρή βαριέται συνεχώς τα ίδια.

Πισίνα

pool

Λίγο νερό, ένας κουβάς, μπάλες και ότι άλλο παιχνίδι βρεθεί κάνει μπάνιο με τη μικρή μου τις πολύ ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Είναι από τις αγαπημένες μας συνήθειες γιατί πάντα φοράμε το μαγιό που μας αρέσει πολύ. Kαι το πλατσούρισμα δεν σταματά!

 

Σαπουνόφουσκες

bubble

Τρελαίνεται για σαπουνόφουσκες! Τις κυνηγάει να τις πιάσει και μπορούμε να παίζουμε με αυτό αρκετή ώρα μέχρι να κουραστεί. Συνήθως κουράζομαι εγώ πρώτη αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

 

Ζωγραφική

painting

Όταν η ζέστη είναι ανυπόφορη και δεν θα βγούμε ούτε στο μπαλκόνι, η μαμά φέρνει μια ντουζίνα από μαρκαδόρους, ξυλομπογιές και ένα τετράδιο για να ζωγραφίσουμε. Πάντα φοράμε την ποδιά μας και την έχω υπό συχνή επίβλεψη, γιατί αλλιώς ζωγραφίζουμε τα πάντα πάνω και γύρω μας. Εδώ η κατάσταση μου είχε ξεφύγει λίγο….

 

Αυτοκόλλητα

stickers

Βιβλία με αυτοκόλλητα μας αρέσουν πολύ και ας τα χαλάμε. Άλλωστε γι’αυτό είναι. Κολλάμε, ξεκολλάμε ξανακολλάμε δεν υπάρχει τελειωμός. Υπάρχει μεγάλη γκάμα στα βιβλιοπωλεία και είναι πολύ οικονομικά. Πολλά από αυτά συνδυάζουν και ζωγραφική για διπλή απασχόληση. Προσοχή μόνο γιατί μπορεί να τα βάλει στο στόμα! Πάντα υπό επίβλεψη εάν το παιδί σας είναι κάτω από τριών ετών!

 

Χειροτεχνίες

house

Συνήθως τις φτιάχνω εγώ, η μικρή μέχρι να τελειώσω γκρινιάζει, όταν όμως της το παραδώσω παίζει αρκετά. Υπάρχουν πάρα πολλά βίντεο στο youtube όπου μπορείς να πάρεις ιδέες, αλλά και να δείς βήμα βήμα πως κατασκευάζονται. Για τις χειροτεχνίες θα χρειαστείς: ψαλίδι, θερμόκολλα, ένα κοφτάκι, χάρακα και στυλό. Όλα τα άλλα υλικά τα διαλέγεις εσύ ανάλογα με τη διακόσμηση που θες να κάνεις.

 

Τουβλάκια

Μεγάλη αγάπη των παιδιών τα τουβλάκια. Προτίμησε να τα αγοράσεις μαζί με τσάντα για να μαζεύονται εύκολα. Δείξε του να τα τοποθετεί μέσα μόνο του. Πολλά παιδιά το θεωρούν κι αυτό σαν μέρος του παιχνιδιού.

 

Καλή διασκέδαση!

Στείλτε μας και τις δικές σας λύσεις για δημιουργική απασχόληση στο σπίτι. Κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη.