10 ξεκαρδιστικές συμπεριφορές μωρών

Είναι εκπληκτικό να βλέπεις ένα νεογέννητο να μεγαλώνει. Ο τρόπος με τον οποίο ανακαλύπτει τον κόσμο είναι ευρηματικός και ξεχωριστός για κάθε παιδί. Υπάρχει μία γλυκιά αφέλεια σε ότι κι αν κάνουν και πολλές φορές το γέλιο είναι μονόδρομος σε αυτή τη μανιώδη εξερεύνηση. Ας δούμε δέκα ξεκαρδιστικές συμπεριφορές μωρών που σίγουρα έχουν συμβεί στον καθένα και είναι γεγονός!

1) Μαμά κοιμάμαι: Κάθε φορά που το ακουμπάς στο κρεβάτι του ξυπνάει. Επίσης, όταν φεύγεις από το δωμάτιό του όσο ήσυχα και αν φύγεις θα ξυπνήσει. Αυτό δεν ξέρω αν είναι τόσο αστείο. Μάλλον όχι.

2) Μαμά ντύνομαι: Όταν βλέπεις το μωρό να βασανίζεται να βάλει το παντελόνι ή την μπλούζα. Πόσο απολαυστικό θέαμα! Το αποτέλεσμα απλά ξεκαρδιστικό. Δύο πόδια σε ένα μπατζάκι, η μπλούζα στο κεφάλι, το καλσόν στο χέρι, τα παπούτσια ανάποδα κ.ο.κ.

3) Μαμά τρώω: το φαγητό από το πάτωμα είναι σίγουρα πιο νόστιμο….. για αυτά!

4) Μαμά μιλάω: Η ξεκαρδιστική στιγμή που προσπαθεί να πει μια λέξη που άκουσε με το μωρουδιακό στυλάκι του.

5) Ο νόμος του Μέρφι: Θα κοιμηθούν πάντα παραπάνω όταν έχεις κάπου προγραμματισμένα να πας. Στην πραγματικότητα δεν ξυπνάνε καν όσο δυνατά να μιλήσεις ή τα κουνήσεις. Πράγμα που εύχεσαι όλες τις άλλες μέρες που ξυπνούν από τις 7 π.μ και μοιάζει όνειρο απατηλό.

6) Κάνει σκανταλιά: σε κοιτάει λοξά με στυλ σαν να λέει “τώρα κάνω σκανταλιά.. ξέρω με βλέπεις αλλά κάνω πως δε με βλέπεις.. θα μου πεις τίποτα ή να συνεχίσω;”.

7) Αποθηκεύει: Εκεί που τρώει τα σταφύλια του όμορφα και ωραία πιστεύει ότι μπορεί να αποθηκεύσει μερικά για αργότερα. Πού;; μα πού αλλού; μέσα στην μπλούζα φυσικά. Σηκώνεται να πάει για παιχνίδι και ουυυυπς…. Όλες οι ρόγες στο πάτωμα.

8) Θέλει να κόψει αντιδράσεις: Αν καταλάβει ότι κάτι σε εκνευρίζει το κάνει επίτηδες ξανά και ξανά.(πανέξυπνο το παραδέχομαι).

9) Ύπνος μαμάς = ξυπνητήρι. Το μωρό μπορεί να κοιμάται για ώρες κάθε φορά, εκτός από εκείνη τη φορά που η μαμά θα κλείσει για λίγο τα μάτια της και ίσως αποκοιμηθεί. Έλεος! Πώς γίνεται αυτό δεν κατάλαβα πότε.

10) Επιχείρηση γιογιό: Η αμήχανη στιγμή που κάνει τσίσα στο γιογιό και τα πιάνει κι όλας.. Να μην πούμε για τα κακά…

Και άλλα πολλά που καθημερινά βιώνουν οι γονείς όλου του κόσμου. Σίγουρα αν τα συγκεντρώσεις ξεπερνούν τον αριθμό αυτό. Το να μεγαλώνεις ένα μωρό είναι απαιτητικό, είναι όμως και συναρπαστικό. Μέσα από αυτό ωριμάζεις και εσύ σαν γονιός, εξελίσσεσαι σαν άνθρωπος και δημιουργούνται αναμνήσεις για όλη σου τη ζωή. Όσο κουραστικό και αν είναι να μεγαλώνεις το παιδί σου άλλο τόσο τέλειο είναι! Είσαι ο μπαμπάς/η μαμά του και για αυτό είσαι όλος ο κόσμος. Μείνε δίπλα του και απόλαυσε την κάθε στιγμή, το καθετί!