Τα 28α μου γενέθλια

Λοιπόν, έφτασε ο καιρός που έγινα 28! Δύο χρόνια πριν σκεφτόμουν πως μέχρι τα 30 θέλω να έχω βρει μια καλή δουλειά ή ίσως να έχω χτίσει μια καριέρα. Το είχα βάλει στόχο να πετύχω για να μπορέσω οικονομικά να είμαι άνετη και να κάνω οικογένεια. “Τρία χρόνια θα σκιστώ και θα πετύχω” είπα. Και αφού πήρα τη μεγάλη απόφαση, το είπα στον άντρα μου και όπως πάντα ήταν εκεί για να μου πει “Καν’ το, σε στηρίζω είμαι εδώ ότι χρειαστείς”. “Ωραία ξεκινάμε” λέω και αρχίζω να στήνω την επιχείρησή μου. Τρέξιμο πολύ για τα απαραίτητα νόμιμα χαρτιά, τρέξιμο για να βρεις το πελατολόγιο σου, τρέξιμο για να παρακολουθήσεις σεμινάρια τρέξιμο, τρέξιμο και πάλι τρέξιμο. Ίσα που προλάβαινα να φάω εάν προλάβαινα, ίσα που προλάβαινα να δω το Γιώργο, εάν προλάβαινα, θυμάμαι μόνο μια εξάντληση και συνεχώς να γνωρίζω καινούργια άτομα για να γνωρίσουν τη δουλειά που κάνω και να “πετύχω”. Έχοντας φτάσει τα 43 κιλά το 2016, λίγο πριν καταρρεύσει ο οργανισμός μου, μένω έγκυος! Ουυυυπς! Είχε περάσει μόνο ένας χρόνος σκληρής δουλειάς. Ήθελα σίγουρα αλλά δύο για να βγάζω καλά λεφτά. “Μα τώρα τι θα κάνω; ” Ήδη από την αρχή της εγκυμοσύνης ένιωθα πολύ κουρασμένη σωματικά, δεν μπορούσα να συνεχίσω να τρέχω όπως πριν. “Τι θα απογίνει τώρα όλος ο κόπος; Όλα τα έξοδα που έγιναν για να ξεκινήσω; Όλη η προσπάθεια για να πετύχω στη δουλειά;; Οι πελάτες μου; Τι θα πουν;” Η ζωή γυρίζει ανάποδα ξαφνικά. Ήθελα να κάνω καριέρα! Να είναι ο άντρας μου περήφανος και να προσφέρω στο σπίτι οικονομικά. Καταστροφή! Ή μήπως όχι;

Ο οργανισμός μου δεν άντεχε άλλο την πίεση της δουλειάς. Έπρεπε να σταματήσω. Ο αιματοκρίτης ήταν τόσο χαμηλά που χρειαζόμουν ξεκούραση και σωστή αγωγή. Ό,τι και να ήθελα για μένα, η ζωή που είχα μέσα μου ήταν πολυτιμότερη από κάθε τι και έπρεπε να την προσέχω. Απογοητεύτηκα αλλά έτσι είχε πια. Εκεί ήρθαν πολλά αρνητικά συναισθήματα για το τι θα κάνω τελικά στη ζωή μου, ειδικά με ένα παιδί, αφού μέχρι στιγμής στην Ελλάδα κανείς δύσκολα τα καταφέρνει.

Περνάει ο καιρός, γεννάω τη μικρή ζουζού μου και ξεκινά το ταξίδι της μητρότητας για μένα. Όσο περνάει ο καιρός και μεγαλώνει, συνειδητοποιώ ότι δεν έχω υπάρξει πιο κουρασμένη ούτε όταν δούλευα πολύ. Επίσης, συνειδητοποιώ ότι έχω αρχίσει κάτι να κάνω καλά! Ποιό είναι αυτό;;; Να προσπαθώ! Κάθε μέρα! Να προσπαθώ να φροντίσω εμένα, ένα μικρό μωρό το οποίο εξαρτάται 100% από εμένα, τον άντρα μου, το σπίτι. Ξαφνικά όλα έγιναν πολλά στην καθημερινότητα. Τόσα πολλά που δεν προλαβαίνω να τα κάνω όλα τέλεια. Όμως προσπαθώ κάθε μέρα. Και είναι η πρώτη φορά που νιώθω πως κάτι που κάνω αξίζει. Αξίζει τον κόπο μου. Ακούω συχνά τον άντρα μου να μου λέει πως είναι περήφανος για μένα. Σίγουρα όχι επειδή τα κάνω όλα στην εντέλεια.

Είμαι εδώ για να λειτουργούν όλα. Δεν τα παρατάω και ας κουράζομαι, παλεύω. Και έχει αποτέλεσμα. Δεν χρειάζεται να τα πετύχω όλα καλά για να είναι οι γύρω μου ευτυχισμένοι. Είναι ήδη, μόνο και μόνο γιατί με αγαπούν και είμαι εδώ για αυτούς. Και ας μην τα κάνω όλα καλά και ας μην είμαι τέλεια. Είμαι εδώ και προσπαθώ και αυτό είναι η μεγαλύτερη επιτυχία που είχα ποτέ στη ζωή μου. Καμία δουλειά, καμία καριέρα δεν μου έδωσε αυτή την ικανοποίηση που μου δίνει η οικογένειά μου όταν είμαι κοντά της. Αυτό είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της ζωής μου και ναι! Τα κατάφερα πριν γίνω 30. Έφτασα τον στόχο μου! Κάνω κάτι το οποίο αξίζει όλα τα λεφτά του κόσμου, παίρνω άπειρα πράγματα, δίνω το 100% του εαυτού μου και κάποιοι είναι ευτυχισμένοι από αυτό. Τώρα ναι αισθάνομαι ότι κάτι πέτυχα στη ζωή μου. Δεν είναι λίγο και δεν είναι εύκολο.

Περιμένοντας το δεύτερό μου παιδί νιώθω τόσο γεμάτη και ευτυχής. Ο άντρας μου, το στήριγμά μου, μου μαθαίνει πως η ευτυχία είναι οι άνθρωποι γύρω μας να είναι καλά και αγαπημένοι. Τίποτα άλλο δε θες. Όλα τα άλλα έρχονται. Ο Θεός πάντα προνοεί για όλα.

«Μην τα παρατάς ποτέ! Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στη ζωή!»

Αυτή είμαι εγώ στα 28α μου γενέθλια. Πιο ώριμη, κατασταλαγμένη, ήρεμη και το πιο σπουδαίο…..είμαι πλέον μαμά!

Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν αυτό το μήνα και σε όλες τις μανούλες του κόσμου! ♥

Η πρόκληση της εβδομάδας: Σκέψου κάτι όμορφο και ξεκίνα τη μέρα σου θετικά!

Κατηγορίες: Motherhood