Λίγο πριν τον τοκετό: οι βασικές ετοιμασίες και η βαλίτσα για το μαιευτήριο

λίγο πριν τον τοκετό

Λίγο πριν τον τοκετό

Λίγο πριν τον τοκετό η αγωνία κορυφώνεται. Στο μυαλό σου κυριαρχεί η γέννηση του μωρού και το πώς θα διεξαχθεί η διαδικασία του τοκετού. Σκέφτεσαι συνεχώς τον ερχομό του μωρού σου, τη στιγμή που θα το πάρεις στα χέρια σου, σκέφτεσαι όλα εκείνα που πρέπει να γίνουν για να το υποδεχθείς στο σπίτι, τι πρέπει να περιέχει η βαλίτσα για το μαιευτήριο και γενικά το μυαλό είναι γεμάτο από σκέψεις, σκέψεις και σκέψεις.

Όλα όσα νιώθεις σε αυτό το στάδιο είναι φυσιολογικά. Προσπάθησε να αποβάλεις το άγχος και να σκέφτεσαι θετικά. Είναι μια στιγμή που όσο περνάνε οι μέρες θα θες περισσότερο να έρθει, καθώς θα δυσκολεύεσαι να κάνεις ακόμη και τα βασικά τόσο στο σπίτι όσο και για την προσωπική σου φροντίδα. Η στιγμή αυτή είναι αναπόφευκτη και οι περισσότερες γυναίκες στον πλανήτη την έχουν ζήσει η καθεμία με τον δικό της μοναδικό τρόπο.

Οι βασικές ετοιμασίες

Έχοντας γίνει κι εγώ μανούλα πρόσφατα καταλαβαίνω πως νιώθεις τώρα. Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς όλα αυτά τα συναισθήματα είναι όμως εύκολο να οργανώσεις δύο τρία πραγματάκια που θα σε βοηθήσουν να διώξεις περιττές ανησυχίες και να νιώσεις έτοιμη να υποδεχθείς το μωρό.

  • ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ:

  1. Στήνεις την κούνια /λίκνο/καλαθούνα στο δωμάτιό σου, έτσι ώστε να είναι τον πρώτο καιρό το μωρό δίπλα σου. Θα χρειαστείς στρώμα-σεντόνια-σκέπασμα ανάλογα με τον καιρό-πάντες (προαιρετικά)-κουβερτούλα πικέ.
  2. Τοποθετείς την αλλαξιέρα κάπου που να σε βολεύει.
  3. Τακτοποιείς την ντουλάπα με τα ρουχαλάκια έτσι ώστε να τα βρίσκεις όταν τα χρειαστείς.
  4. Αγοράζεις πάνες για να μην τρέχεις μετά. Το νούμερο για τα νεογέννητα είναι μια χαρά. Πάρε το μηνιαίο πακέτο που έχει 4 κουτιά συνήθως. Θα σε βολέψει και βγαίνει πιο οικονομικό από το να τα αγοράσεις ξεχωριστά. Στο ίντερνετ θα βρεις πολλές προσφορές. Με ένα κλικ οι πάνες θα είναι στην πόρτα σου.
  5. Οργανώνεις το μπανάκι του μωρού όσο καλύτερα γίνεται. Είναι σημαντικό να έχεις ήδη αγοράσει μια μπανιέρα, ένα εξάρτημα που μπαίνει το νεογέννητο, ώστε να μη χρειάζεται να το κρατάς όταν το σαπουνίζεις, ένα βρεφικό αφρόλουτρο και 2 πετσέτες για να αλλάζεις μέσα στην εβδομάδα.
  6. Έχεις έτοιμη μια τσάντα με βρεφικά παιχνίδια. Αν όχι για τις πρώτες μέρες, μετά από λίγο θα σου φανούν χρήσιμα. Στα μωρά αρέσει να χαζεύουν κουδουνίστρες, περιστρεφόμενα παιχνίδια, παιχνίδια που κάνουν μουσική. Θα βρεις διάφορα στην αγορά.
  7. Μη ξεχάσεις το μαξιλάρι θηλασμού σε περίπτωση που θα θηλάσεις.
  • ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ:

Απαραίτητο για την επιστροφή του μωρού στο σπίτι αλλά και τις μετέπειτα βόλτες – πιο απαραίτητο δεν γίνεται- κάθισμα αυτοκινήτου! Σκέπασε το καθισματάκι με ένα σεντονάκι για να μη σκονίζεται ή τοποθέτησέ το μέσα στο αυτοκίνητο για να μην ασχολείσαι με την εγκατάστασή του μετά. Κάποια απαιτούν οδηγίες και ορισμένη ώρα για την τοποθέτησή τους.

  • ΣΤΗ ΒΟΛΤΑ

Για τις βόλτες σας θα χρειαστείς : Καρότσι, κουνουπιέρα για το καλοκαίρι, ποτηροθήκη να βάζεις το καφεδάκι σου,πάνες, υγρομάντηλα, κρέμα συγκάματος, πανάκια για γουλίτσες, 1 σεντόνι για το καρότσι, κρεμαστά παιχνίδια.

  • ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΜΑ

Η βαλίτσα για το μαιευτήριο καλό είναι να είναι έτοιμη ένα με δύο μήνες πριν την πιθανή ημερομηνία γέννησης που σου έχει δώσει ο γιατρός σου. Την οργανώνεις ανάλογα με το πού θα γεννήσεις – σε ιδιωτικό ή δημόσιο μαιευτήριο. Εάν πας σε ιδιωτικό, σχεδόν όλα γράφουν στην επίσημη ιστοσελίδα τους τι πρέπει να περιέχει η βαλίτσα σου και τι σου παρέχουν αυτοί. Οπότε έχεις ένα ξεκάθαρο πλάνο. Για το δημόσιο καλό θα ήταν να πάρεις μαζί σου όλα τα προσωπικά σου είδη συν ρουχαλάκια για το μωρό όσο θα είστε εκεί (2-3 αλλάξεις αρκούν) , 2 σεντονάκια, καλτσάκια, γαντάκια, ρούχα εξόδου για το μωρό. Κάνε κλικ στο παραπάνω link για να δεις λεπτομερή λίστα.

Με το καλό να υποδεχθείς το μωράκι σου ❤️