Παιδική χαρά για….. κλάματα!

Το ποτήρι ξεχύλισε. Η μικρή έπεσε και χτύπησε στην παιδική χαρά. Με το που κατεβαίνει από το καρότσι με ένα πλατύ χαμόγελο τρέχει προς την κούνια. Το χαλασμένο έδαφος στάθηκε η αιτία να σκοντάψει. Το στόμα της άρχισε να βγάζει αίμα και τα κλάματά της ακούστηκαν σε όλη την παιδική. Την πήραμε αμέσως και φύγαμε για να ελέγξουμε τι είχε συμβεί. Ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό.

Όμως η αναστάτωσή μου δε φεύγει… Και όχι επειδή είναι η μόνη παιδική που είναι τόσο κοντά και πάω με τα πόδια, όχι για τη βόλεψή μου, αλλά για όλα τα παιδάκια. Αύριο μπορεί να είναι το παιδάκι ενός άλλου γονιού, μεθαύριο κάποιου άλλου. Γιατί όλα τα πράγματα στην Ελλάδα για να αλλάξουν να πρέπει να συμβεί κάτι κακό; Αυτό που σα λαός δεν προνούμε και περιμένουμε κάτι να συμβεί για να το διορθώσουμε πάντα με ενοχλούσε. Από τα πεζοδρόμια, τους δρόμους, τα σκουπίδια, όλα μπάχαλο. Θα έρθεις και θα μου πεις “μα τώρα με τις νέες προδιαγραφές όλες οι παιδικές έχουν βελτιωθεί και είναι στρωμένες με καουτσούκ”. Ναι! Έλα όμως που στην Ελλάδα ούτε αυτό το βάζουν καλά και τα περισσότερα δάπεδα εξέχουν, έχουν τρύπες ή είναι φουσκωμένα από τα νερά του χειμώνα! Κατα τη γνώμη μου το πρόβλημα είναι μεγάλο και πρέπει όλοι οι γονείς να δράσουμε. Σαφώς δεν είναι μόνο στη δική μου περιοχή παρατημένες οι παιδικές χαρές.

Ας μη μιλήσω για την επαρχία! Εκεί η κατάσταση είναι πλέον ακραία. Ειδικά στην Εύβοια όπου πηγαίνω συχνά λόγω εξοχικού, οι περισσότερες αποτελούνται από μία σκουριασμένη τσουλίθρα ή/και μία κούνια (στην καλύτερη) τοποθετημένες πάνω σε ένα παχύ στρώμα τσιμέντου ή στο χώμα κατευθείαν. Οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές έχουν πάει περίπατο. Φυσικά θα έπρεπε να είναι χώρος ακατάλληλος για παιδιά με απαγορευτικό! Όμως για τα παιδιά μας καμία πρόνοια. Εμείς οι γονείς δε μιλάμε και όλα αποσιωπώνται! Και αν αύριο κάποιο παιδί χτυπήσει σοβαρά κάτω από αυτές τις συνθήκες;;;; Τότε τι θα πούμε;;; Δε ξέραμε;;; Δε βλέπαμε;;;;; Δε μιλούσαμε!!!!!!!!!!!!

Θα σιωπήσουμε; εγώ όχι! Γι’ αυτό και παραθέτω εικόνες από την τωρινή κατάσταση της παιδικής χαράς στο Βύρωνα (του χωριού δεν μπήκα καν στον κόπο να τη φωτογραφήσω), τις οποίες φωτογράφησα η ίδια με το κινητό μου. Σίδερα που εξέχουν στο έδαφος, τρύπες χωρίς λόγο ύπαρξης, κούνιες χωρίς επένδυση, φουσκωμένο δάπεδο. Και έχει κι άλλα…

Παρακαλώ πολύ κοινοποιήστε το άρθρο εαν κι εσείς έχετε άγχος κάθε φορά που πάτε το παιδί σας στην παιδική χαρά. Μπορεί όλοι μαζί κάπως, κάποτε να ακουστούμε! Περιμένω και τις δικές σας εμπειρίες καθώς και τα σχόλια σας.

Η πρόκληση της εβδομάδας : Την επόμενη φορά που θα πας με το παιδί σου στην παιδική χαρά κοίταξε προσεκτικά τριγύρω. Βλέπεις τίποτα στραβό; Εάν όχι, τότε είσαι από τους τυχερούς. Εάν ναι παρακαλώ κοινοποίησε το άρθρο.