Δεύτερη εγκυμοσύνη και συναισθήματα

Μέχρι στιγμής όλα καλά. Διανύω το τελευταίο τρίμηνο της δεύτερης εγκυμοσύνης μου και σιγά σιγά αρχίζω τις ετοιμασίες. Ούτε που κατάλαβα πως πέρασε ο καιρός. Μία το πρώτο παιδί, που σε κρατά συνεχώς απασχολημένη, μία που δεν είχα φουσκώσει μέχρι τώρα και ένιωθα φυσιολογική. Όλα τα άγχη ήρθαν σε δεύτερη θέση. Αυτή τη φορά μπορώ να πω οτι απολαμβάνω τη διαδικασία. Ενώ στην πρώτη εγκυμοσύνη όλα μου φαίνονταν τρομακτικά, ακόμα και το να δω το μωρό στον υπέρηχο, τώρα απλά το χαίρομαι. Η εμπειρία βοήθησε.

Ίσως κάποιες φορές χρειάζεται να έχουμε αποκτήσει την εμπειρία κάποιου πράγματος για να μη το φοβόμαστε ή για να μη δειλιάζουμε. Αλλά και πάλι, πόσο εύκολο είναι αυτό;; Ειδικά όταν υπάρχουν παράμετροι που δεν μπορείς να υπολογίσεις ή να ελέγξεις. Όταν όλα είναι ρευστά απλά προχωράω με όπλο το χαμόγελο και την αισιοδοξία. Βρίσκω τρόπο να ανατροφοδοτούμαι κάθε πρωί, να ανακτώ τις δυνάμεις μου και να προσπαθώ όσο μπορώ για το καλύτερο. Πίστευα οτι θα είναι πιο δύσκολο αλλά τελικά είναι εφικτό.

Ευτυχώς ακόμα δεν έχω έρθει στα όριά μου. Όταν κοντεύω να τα φθάσω, έρχεται ο άντρας μου που πάντα με ηρεμεί, με καθησυχάζει και είναι έτοιμος να αναλάβει δράση, όσο και κουρασμένος να είναι κι αυτός. Όταν απασχολεί το παιδί έστω για μια ώρα και μου δίνει τη δυνατότητα να χαλαρώσω, όταν με βγάζει για φαγητό ή καφέ, όταν με πάει εκδρομή γίνομαι άλλος άνθρωπος! Είναι τόσο σημαντικό για μένα να κάνει έστω και κάτι μικρό. Είναι πράγματι εκπληκτικό να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που σε νοιάζονται και σου στέκονται με όποιο κόστος. Σίγουρα μέσα σε αυτούς δεν είναι μόνο ο σύζυγος. Αισθάνομαι ευλογημένη γιατί έχουμε μεγάλη οικογένεια και όλοι μας βοηθούν αυτή την περίοδο με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας.

Πολλές φορές διστάζω να ζητήσω βοήθεια. Δεν είναι στο χαρακτήρα μου. Θέλω όλα να τα καταφέρνω μόνη μου και να έχω τον έλεγχο για τα πράγματα. Στιγμές όμως σαν αυτές χρειάζεται να ζητήσουμε βοήθεια. Σίγουρα όλοι κάποιον έχουμε (ακόμη και ένας είναι αρκετός) που μπορούμε να εμπιστευθούμε και να επανδρώσουμε να μας βοηθήσει είτε με τα ρούχα του νέου μωρού είτε με δουλειές σπιτιού είτε και με εξωτερικές δουλειές. Στίψτε το μυαλό σας και ζητήστε βοήθεια! Η άφιξη ενός νέου μωρού είναι ένα τόσο χαρμόσυνο γεγονός , που σίγουρα κι αυτοί θα το κάνουν με χαρά. Μη διστάζετε λοιπόν, μιλήστε !!!!

Καλή δύναμη σε όλες τις μανούλες !! Όσες περιμένουμε με το καλό να δούμε τα μωράκια μας!!

Η πρόκληση της εβδομάδας : σκέψου ένα άτομο το οποίο είναι κοντά σου, κάλεσέ το και πιείτε καφέ μαζί. Θα αλλάξει η μέρα σου.

Κατηγορίες: Motherhood